940 4.37

How to, de leukste manieren om cadeautjes te geven

Voor een grappige pakjesavond met vrienden of familie!

Is de tijd van kleine kinderen voorbij? Hoeft de buurman niet meer op de deur te bonzen op 5 december, maar wil je wel een leuke pakjesavond? Dan hebben we een paar leuke tips voor je! In dit artikel vind je allerlei spelletjes die je met z’n allen kunt spelen terwijl je cadeautjes uitpakt.

 

 

Wat heb je nodig?

1. Familie of vrienden die wel in zijn voor een melige avond

 

2. Kleine cadeautjes per persoon, dit kan zowel leuk als gek zijn, maar spreek dit van ten voren met elkaar af.

 

3. Eventueel gedichtjes voor bij de cadeautjes.

 

4. En last but not least: een overdosis pepernoten en chocoladeletters (oké, dit heb je niet écht nodig voor de spellen… maar het hoort er gewoon bij)

 

 

#1 Het grote Sinterklaasdobbelspel

Een dobbelspel is een leuke manier om pakjesavond door te brengen. Je kunt dit met een grote groep spelen. Bij dit dobbelspel heb je verschillende rondes waarbij ieder om de beurt moet gooien. Het aantal ogen van de dobbelsteen staat voor een handeling die je moet uitvoeren (een cadeautje aan de persoon links van je geven bijvoorbeeld, of iedereen een plaats naar rechts laten opschuiven). Je vindt de uitgebreide spelregels hier, maar het is gegarandeerd lachen! 

 

 

#2 Combineer uitpakken met ouderwetse spelletjes

Ben je gek op ouderwetse gezelschapspellen, dan kun je die ook gebruiken om pakjesavond op te fleuren. Speel Bingo, Triviant of Twister bijvoorbeeld. Je mag dan een cadeautje pakken als je bingo hebt, een partje wint of op een bepaalde kleur moet staan.

 

 

#3 De Sinterpaashaas

Een andere manier van pakjesavond vieren is cadeautjes zoeken! Iedereen die meedoet verstopt cadeautjes door het huis of in de tuin, net zoals eieren worden verstopt met Pasen. Wie het cadeautje vindt mag het houden. Een variatie op dit spel is dat er aan ieder pakje een opdracht vastzit. Pas als de opdracht is uitgevoerd mag je het cadeautje openmaken.

 

 

#4 Opdrachten met een cadeautje als prijs!

Verzin leuke opdrachten voor elkaar en speel spelletjes waarbij het openen van een cadeautje je prijs is. Laat iedereen bijvoorbeeld dingen blind proeven, wie het juist raadt mag een cadeautje openen. Ook een quiz doen is een optie. Stel vragen op over de Sint of persoonlijke vragen over de mensen die meespelen. Wie een vraag goed heeft mag een cadeautje uitpakken.

 

 

#5 Sinterklaas Surprisespel

Dit spel is ook perfect met jonge kinderen. Hier staan opdrachten in die je moet doen voor je een cadeautje mag openen. Deze surprisespelletjes speel je altijd met elkaar. Iedereen is daarom de hele avond aan de beurt en daarmee zijn problemen met graaiende en zeurende kinderen (of volwassenen natuurlijk ;) ) verleden tijd! 

 

 

Zeker zijn van een perfecte pakjesavond?

Verwen jouw (b)engeltje deze pakjesavond met een mooi sieraad. Shop de leukste kinderoorbellen hier!

Bron foto: www.byaranka.nl

Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..